Industrieel erfgoed weerspiegeld in design

Industrieel verleden

Het nieuwste Inntel hotel in Amsterdam is gevestigd aan de VOC kade in Amsterdam. Ooit een los- en laadplaats voor VOC schepen, werd deze lokatie in de negentiende eeuw een plaats vol industriele bedrijvigheid. Op deze plek stonden de fabrieken van Werkspoor: een machinefabriek die  stoommachines, stoomketels en machinerieën voor de suikerindustrie maakte, en van 1843 tot 1846 ook enkele stoomlocomotieven. 

Het hotel is in industriele stijl ontworpen door Ulrich Architectuur Amsterdam om aan te sluiten bij dit stuk geschiedenis. Utilitaire materialen zoals hout, metaal en cement worden niet weggewerkt. Dit betekent dat het hotel een rauwe, onafgewerkte en fabrieksachtige sfeer heeft. 

Verlichting ondersteunt de architectuur

Wie het hotel binnenkomt ziet de verlichting die duidelijk zichtbaar op en tegen de muren is geplaatst. Als middelpunt is een lichtsculptuur gekozen van Buschfeld. Deze bestaat uit spanningsrails en sluit daarmee naadloos aan bij het industriele idee. Op de rails kunnen eenvoudig spots worden geplaatst, die vervolgens smart kunnen worden aangestuurd. Dat wil zeggen via een app, reagerend op licht en beweging, of op basis van een tijdsafhankelijk programma. 

Dit soort lichtsculpturen kunnen eenvoudig worden samengesteld uit Buschfeld rails en connectors in allerlei vormen kleuren en afmetingen. De erop geplaatste lichtbronnen kunnen  vervolgens smart worden aangestuurd. 

Dit is een mooi voorbeeld van hoe Buschfeld lichtsystemen naadloos aansluiten bij de architectuur en styling van een gebouw, terwijl ze tegelijkertijd die functionaliteit ondersteunen die de klant wenst. 

Contact
  • Gildenstraat 14
    3861 RG Nijkerk NL
    T 033 247 03 41
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.