Design en functionaliteit komen samen in Baltensweiler armaturen

Eén van de redenen waarom wij graag met Baltensweiler producten werken is de unieke werkwijze. Ze maken al vanaf het begin van hun bestaan gebruik van een eigen werkplaats met eigen vakmensen waar zowel ontwerp als productie plaatsvinden.


 Hierdoor zijn hun producten een unieke combinatie van design, vakmanschap en functionaliteit. Een Baltensweiler lamp is daarom niet alleen een tijdloos design statement, hij is ook functioneel én robuust. Een voorbeeld hiervan is de IRIO lamp. Slank en elegant design wordt gecombineerd met magneten. Hierdoor kunnen de lichtbronnen in alle richtingen gedraaid worden. Deze oplossing slijt niet en vertoont ook op de langere duur geen problemen. 

Wilt u meer Baltensweiler zien? Kijk dan op onze productpagina.
U kunt ook terecht bij één van onze Baltensweiler dealers of op onze stand in het ETC

Beleef Smart Lighting op de online Casambi Summit 2022

 

Casambi is onze oplossing als het gaat om Smart Lighting. Het is een Bluetooth oplossing gecreeerd door de uitvinders van Bluetooth. Een industriestandaard van hoge kwaliteit. Veelzijdig robuust en gebruiksvriendelijk. 

Maar Casambi is vooral een community. Een samenwerkingsverband tussen Casambi, fabrikanten, producenten, architecten en lichtdesigners. Deze community, het Casambi Ecosysteem, zorgt ervoor dat er continue nieuwe belangrijke smart lighting oplossingen worden ontwikkeld. Van eenvoudig (schakelaars, sensoren) tot complex (informatie oplossingen werkend met iBeacons). Dit zorgt ervoor dat Casambi aansluit bij iedere omgeving en iedere oplossing en dat ook zal blijven doen. 

Deze community is een bron van informatie en inspiratie. Wilt u dat meemaken? Meld u dan aan voor de Casambi Summit. Dit is een online evenement, dat dit jaar plaatsvindt op 12 mei. Op het menu staan belangrijke trends die de markt voor slimme verlichting beïnvloeden en visies voor het komende jaar.

summit_launch-teaset-icon      summit-launch-partner-icon     summit-launch-expert     summit-launch-awards
 

New product launches

  Partner presentations   Expert Talks   Casambi Awards winners
 
 

 U kunt een programma verwachten met keynotes, productlanceringen, case study-presentaties, virtuele tentoonstellingscabines, breakout-sessies en netwerkmogelijkheden - allemaal samengesteld met het doel om te inspireren en te informeren over de onbegrensde mogelijkheden die de nieuwste technologie biedt.

Ga om u aan te melden naar https://learn.casambi.com/summit-2022

 

 

Het verhaal achter de Swan-collectie

Een artikel van Mikko Kärkkäinen, Ceo & Designer Tunto Lampen

Al van kinds af aan ben ik gefascineerd door het buigen van hout. Mijn ouderlijk huis had meubels van iconische ontwerpers zoals Ilmari Tapiovaara, Alvar Aalto en Tapio Wirkkala. Ik heb een enorme bewondering voor de meubels van Charles en Ray Eames, en de gevormde houten meubels en objecten die ze bijna 100 jaar geleden maakten.

mikko

Met de hand dingen maken is altijd mijn manier geweest om mezelf uit te drukken. Ik heb het geluk gehad dat ik het grootste deel van mijn leven met hout heb mogen werken en dat de gereedschappen en materialen altijd binnen mijn bereik zijn geweest.
Ik vormde mijn eerste skateboards helemaal alleen en maakte mijn eerste lampvormen 30 jaar geleden op 16-jarige leeftijd. Ik realiseerde me al snel dat het vormen en buigen van multiplex een van de beste vaardigheden is om echt te begrijpen wat er nodig is om met hout te werken.

zwaan wandlamp

Streven naar sculpturale plasticiteit en lichtheid

Bij het maken van houten objecten is de combinatiecvan het organische materiaal en de plasticiteit van gebogen multiplex is iets dat voor mij heel natuurlijk aanvoelt. Ik geniet van sculpturale vormen, gebogen lijnen en hun dynamische relaties met elkaar. Dit maakt in zekere zin deel uit van de erfenis van Tapio Wirkkala. Hij was iemand die hierin echt uitblonk.

zwaan

De Zwaan: een moderne klassieker

Bij het maken van de Swan-collectie streefde ik ernaar om dit soort plasticiteit en lichtheid toe te passen. Verder wilde ik mijn technische bekwaamheid in het maken van mallen vergroten.Met de zwaan wilde ik een houten object maken met een duidelijke plasticiteit, in de overtuiging dat zo'n object mensen zou aanspreken. Ik wilde ook het licht van de lamp meevormen, alsof het een integraal onderdeel was van deze alliantie van houten plasticiteit en vorm.  In één woord: ik wilde een klassieker maken. Een modern maar tijdloos product als een sculptuur, met technisch geavanceerde technologie - geïnspireerd door de vormen van de natuur en de ware meesters van design.

 

 

 

 

Kennismaken met de Tunto collectie? Kijk op onze productpagina. Kom langs in het ETC op een maandag. Of maak een afspraak!

Schakelmateriaal in unieke tinten - Black Stone Chelsea

Meljac schakelmateriaal is uniek. Een van de meest bijzondere eigenschappen is de diversiteit in kleur. Deze ontstaat in de eerste plaats door de keuze van hoogwaardige materialen, zoals messing, koper en staal. Deze worden op verschillende manieren geborsteld waardoor verschillende lichtreflecties ontstaan. Denk aan licht geborsteld, medium geborsteld, spiegelend en mat.

Daarnaast worden verschillende vernis varianten gebruikt. Deze beschermen het materiaal en geven nog wat extra glans en kleur. Zo ontstaan donkerder varianten, blauwige tinten en heldere gouden tinten. Vervolgens worden de producten afgewerkt door elementen te graveren of door relief aan te brengen. Door deze bescheiden bewerking houden de elementen van Meljac hun natuurlijke uitstraling. En hiermee passen ze in ieder interieur waar u een luxe uitstraling aan wilt geven. 

Een goed voorbeeld is de laatste afwerking: Black Stone Chelsea. Dit is een donkere bronzen kleur met een matte afwerking. De messing rand geeft een elegante finishing touch aan het strakke ontwerp dat de kwaliteit van het materiaal goed laat zien. De Black Stone Chelsea afwerking past hierdoor perfect in zowel moderne als traditionele interieurs als een integraal onderdeel van het  interieurontwerp. 

nouvelle finition black stone chelsea

Met deze nieuwe toevoeging bevat de MELJAC-kleurenkaart nu 30 afwerkingen. 

kleurenmeljac4

 kleurenmeljac3

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Meljac? Kijk op onze productpagina, of neem contact op! 

Of.. kom naar onze stand op het ETC. We hebben daar alle afwerkingen van Meljac staan, en kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden. 

 

 

 

 

FEZ Tafellamp wint een German Design Award!

 

De FEZ Tafellamp heeft in de German Design Awards een ICONIC AWARD in de categorie "Interieurinnovatie" gewonnen! 

De jury schrijft: 
De tafellamp FEZ vult elke ruimte met haar aangenaam warme lichtkleur. Op vol vermogen zorgt de tijdloze tafellamp FEZ voor een helder, krachtig licht want de krachtige COB LED produceert in elke omgeving een hoogwaardig licht met de beste kleurweergave. Traploos dimmen gebeurt via de zwarte draaiknop op de voet. Kenmerkend voor de »FEZ« is de elegante aluminium armatuurkop. Deze kan verticaal worden gekanteld en dient als koellichaam en verblindingsscherm.

We feliciteren Baltensweiler met deze terechte prijs voor deze prachtige en verrassend functionele lamp. Van gedimd sfeerlicht tot helder, niet vermoeiend of verblinded licht voor lezen of werken: de FEZ tafellamp kan het allemaal. 

Voor meer Baltensweiler, kijk op onze productpagina.

Onze keuze voor Buschfeld lichtsystemen


Door corona worden ruimtes tegenwoordig op meerdere manieren gebruikt. Kantoren worden ook ontmoetingsruimtes, huiskamers worden ook werkplekken. Multifunctionaliteit en flexibiliteit zijn daarom de thema’s van het moment in interieurarchitectuur. Gelukkig zijn de moderne verlichtingsystemen daar geschikt voor!

Lees verder

Carlos in Huis: de prachtige woonwinkel in Deventer

 sallandsche bank 2 e1517476040878

Carlos in Huis is een inspirerende interieurwinkel van met 900 m2, gevestigd in de oude Sallandse Bank in Deventer. Deze winkel combineert 'out of the box' interieuradviezen en unieke design items tot exclusieve smaakvolle interieurs. De geboden stijl gaat van van licht Scandinavisch tot modern klassiek. Trefwoorden zijn natuurlijk, sfeer, persoonlijk en tijdloos. 

Lees verder

Gefeliciteerd met het nieuwe kantoor, Buro Koek!

Onlangs heeft Buro Koek een nieuw kantoor geopend in het momumentale Sevengester, Verwersstraat 79 in Den Bosch.

Dit rijksmonument stamt uit 1566, en het is een gebouw vol geschiedenis en karakter, maar ook vol uitdagingen.  Dat hiervoor is gekozen is geen toeval. Het renoveren van een monumentaal pand, vanuit de geschiedenis ervan is een specialiteit van dit buro. "In jouw pand is een uniek karakter ingesleten, niks mooier dan er nieuw leven in te blazen." 

i   s Hertogenbosch Rijksmonument 21900 Verwersstraat 79

Hieronder een kijkje in het  nieuwe interieur.

Lees verder

Tunto: ontmoeten met een glimlach

Tunto is Fins voor gevoel, en gevoel is bij Tunto’s Finse hoofdontwerper Mikko Kärkkäinen nog steeds het uitgangspunt. Gevoel voor het hout waar hij mee werkt en de klanten waar hij voor ontwerpt. 

 tunto prod

De ontwerpen worden met de hand geproduceerd in de eigen workshop. De verschillende onderdelen kunnen in allerlei vormen kleuren afmetingen en afwerkingen worden geleverd. Dit maakt de productie van unieke stukken mogelijk, die aansluiten bij datgene wat een designer of architect voor ogen heeft bij het inrichten van een ruimte.

Lees verder

Contact
  • Gildenstraat 14
    3861 RG Nijkerk NL
    T 033 247 03 41
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.