Onze keuze voor Buschfeld lichtsystemen


Door Corona worden ruimtes tegenwoordig op meerdere manieren gebruikt. Kantoren worden ook ontmoetingsruimtes, huiskamers worden ook werkplekken. Multifunctionaliteit en flexibiliteit zijn daarom de thema’s van het moment in interieurarchitectuur. Dat is een uitdaging, want veel interieur elementen zijn daar niet geschikt voor. Verlichting is er echter klaar voor; vooral de moderne architecturale verlichting.

Lees verder

Carlos in Huis: de prachtige woonwinkel in Deventer

 sallandsche bank 2 e1517476040878

Carlos in Huis is een inspirerende interieurwinkel van met 900 m2, gevestigd in de oude Sallandse Bank in Deventer. Deze winkel combineert 'out of the box' interieuradviezen en unieke design items tot exclusieve smaakvolle interieurs. De geboden stijl gaat van van licht Scandinavisch tot modern klassiek. Trefwoorden zijn natuurlijk, sfeer, persoonlijk en tijdloos. 

Lees verder

Gefeliciteerd met het nieuwe kantoor, Buro Koek!

Onlangs heeft Buro Koek een nieuw kantoor geopend in het momumentale Sevengester, Verwersstraat 79 in Den Bosch.

Dit rijksmonument stamt uit 1566, en het is een gebouw vol geschiedenis en karakter, maar ook vol uitdagingen.  Dat hiervoor is gekozen is geen toeval. Het renoveren van een monumentaal pand, vanuit de geschiedenis ervan is een specialiteit van dit buro. "In jouw pand is een uniek karakter ingesleten, niks mooier dan er nieuw leven in te blazen." 

i   s Hertogenbosch Rijksmonument 21900 Verwersstraat 79

 Hieronder een kijkje in het  nieuwe interieur. Het smalle maar lange pand biedt mooie zichtlijnen, die dan ook volledig zijn benut.  De warme natuurlijke kleuren sluiten aan bij de natuurstenen en bakstenen elementen van het pand. Het interieur oogt heel licht, ondanks de lange  zijwand zonder ramen. Dit is een gevolg van de kleurkeuze, en de subtiele verlichting. De monumentale ronde lampen verbinden het nieuwe interieur met het verleden. 

 burokoek2                bureaukoek3

 

 Unifit wordt door dit respect voor het ambachtelijke en unieke geinspireerd, en we werken dan ook graag met ze samen. Intussen al meer dan 20 jaar! 

Voorbeelden zijn Café van Puffelen en de Orthodontistenpraktijk Uden. Voor dit inteieur hebben we de automatisering verzorgd door middel van een Casambi Smart lighting installatie.

Bedankt voor de samenwerking en de inspiratie, Buro Koek!

Meer over Casambi: https://casambi.nl 

Meer over Buro Koek: https://burokoek.nl/

 

 

 

Tunto: ontmoeten met een glimlach

Tunto is Fins voor gevoel, en gevoel is bij Tunto’s Finse hoofdontwerper Mikko Kärkkäinen nog steeds het uitgangspunt. Gevoel voor het hout waar hij mee werkt en de klanten waar hij voor ontwerpt. 

 tunto prod

De ontwerpen worden met de hand geproduceerd in de eigen workshop. De verschillende onderdelen kunnen in allerlei vormen kleuren afmetingen en afwerkingen worden geleverd. Dit maakt de productie van unieke stukken mogelijk, die aansluiten bij datgene wat een designer of architect voor ogen heeft bij het inrichten van een ruimte.

Lees verder

Buschfeld: Lichtdesign met een menselijke maat

Mensen zijn visuele wezens: als we een nieuwe ruimte binnenkomen vertrouwen we op onze ogen.

Maar eigenlijk zijn het niet onze ogen die de ruimte zien. Het zijn onze hersenen. Een ruimte wordt verlicht: wat niet verlicht wordt, wordt niet gezien. En wat uitgelicht wordt komt naar de voorgrond. Een kunstwerk, een tafel, een presentatie screen. 

Lees verder

Baltensweiler: creativiteit én kwaliteit in design

Wie wel eens in een kwaliteitstraject heeft gezeten bij een organisatie weet het. Een kwaliteitstraject maakt de werkwijze inzichtelijk, de productie consistent en de resultaten betrouwbaar. Maar als je als organisatie niet oppast knijpt het ook het leven uit de dagelijkse gang van zaken. De gaten worden gedicht, spontaniteit verdwijnt en het persoonlijke element wordt iets voor het privé leven. En daarmee verdwijnt de creativiteit die aan de kwaliteit ten grondslag lag. 

Lees verder

Paarden in het Mauritshuis

In het Mauritshuis stondi vorig jaar de tentoonstelling Stubbs, de man het paard de obsessie. Stubbs is een schilder van paarden uit de tijd van de Verlichting. Hoewel in Nederland vrijwel onbekend is Stubbs een populaire schilder in Engeland. Dat komt door zijn vakmanschap als schilder, dat tot prachtige schilderijen heeft geleid. Een andere oorzaak is zijn liefde en fascinatie voor paarden die door zijn Engelse klanten werd gedeeld.

Lees verder

Contact
  • Gildenstraat 14
    3861 RG Nijkerk NL
    T 033 247 03 41
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.