Blog

Optica: goed gericht licht voor welzijn en comfort

Verlichting kan een bron van gemak en comfort zijn, maar ook van ongemak en irritatie. Verkeerd gericht licht kan verblinden en daardoor de gebruikers van de ruimte hinderen. Het maakt de ogen moe en lezen of werken moeizaam.  Dit is eenvoudig op te lossen door het toepassen van optieken: dat wil zeggen reflectoren of lenzen.

Onze leveranciers doen dat.

Linear Optics - Tunto Lighting

 

Zo levert Tunto haar Curve Pendant met linieare optieken, waarmee de lichtbundel heel precies wordt gericht, gecombineerd met lenzen die werken als diffusers. Hierdoor ontstaat een zacht maar toch effectief licht dat niet verblindt.  

IRIO Leuchtenfamilie 726x726 726x726

 

Baltensweiler levert diverse modellen met lenzen naar keuze. Zoals deze IRIO. De kop van de IRIO kan traploos versteld worden door de toepassing van magneten. Daarnaast kan hij geleverd worden met lenzen waardoor de lichtbundel eenvoudig kan worden gericht. Dit maakt de lamp ideaal als staande lamp én als leeslamp. 

 

 

 Systemen als de LINiJA hebben reflectoren als antiverblindings maatregelen. Daarom kan het systeem bijvoorbeeld heel goed boven een toonbank worden gebruikt.
De spot is draai- en zwenkbaar, kan vrij langs de rail bewegen,  en heeft een afstelmogelijkheid aan de bovenkant van de lichtbron. 

 csm buschfeld SenseSystem in48 pend48 ledstrip led line ninety five S op38862 5fd90e4761 1

 

 

 De lichtsystemen van Buschfeld tenslotte maken het plaatsen en aansturen van verlichting eenvoudig. Door het gebruik van Soraa lichtbronnen is het licht van hoge kwaliteit. Daarnaast worden lenzen en reflectoren toegepast. Het licht is daardoor gelijkmatig, helder en goed gericht. 

  Zo weet u thuis, maar ook in uw hotel winkel of kantoor zeker dat uw verlichting helpt. En niet hindert!

 

Sense system van Buschfeld: breng iedere ruimte tot leven

Mensen zijn visuele wezens: als we een nieuwe ruimte binnenkomen vertrouwen we op onze ogen.

Maar eigenlijk zijn het niet onze ogen die de ruimte zien. Het zijn onze hersenen. Een ruimte wordt verlicht: wat niet verlicht wordt, wordt niet gezien. En wat uitgelicht wordt komt naar de voorgrond. Een kunstwerk, een tafel, een presentatie screen. 

Lees verder

PLus X prijs voor Baltensweiler

      

Dit zegt de jury: 
Rechte lijnen en een heldere structuur geven de LINIjA vloerlamp van het merk Baltensweiler een puur design. Naast zijn functie als lichtbron, dient de lamp met zijn minimalistische en functionele design als decoratief element dat de sfeer binnen een kantoor, woonkamer of andere ruimte verrijkt. De COB LED zorgt voor een optimale kleurweergave, wat in combinatie met de speciaal ontwikkelde glazen lens en zwarte anti-verblindingsring zorgt voor een aangenaam homogeen lichtpatroon. De twee lichtkoppen kunnen afzonderlijk worden ingeschakeld, in verschillende standen worden gezet en gedimd. Dit biedt de gebruiker een hoge mate van variabiliteit.

Door het uitstekende design en de hoge kwaliteit verdient deze lamp het keurmerk High Quality and Design.

 Meer Baltensweiler? Kijk op onze productpagina, of kom langs op onze stand op het Onze stand op het ETC!

Het verhaal achter de Swan-collectie

Een artikel van Mikko Kärkkäinen, Ceo & Designer Tunto Lampen

Al van kinds af aan ben ik gefascineerd door het buigen van hout. Mijn ouderlijk huis had meubels van iconische ontwerpers zoals Ilmari Tapiovaara, Alvar Aalto en Tapio Wirkkala. Ik heb een enorme bewondering voor de Charles en Ray Eames, en de gevormde houten meubels en objecten die ze bijna 100 jaar geleden maakten.

mikko

Lees verder

Schakelmateriaal in unieke tinten - Black Stone Chelsea

Meljac schakelmateriaal is uniek. Een van de meest bijzondere eigenschappen is de diversiteit in kleur. Deze ontstaat in de eerste plaats door de keuze van hoogwaardige materialen, zoals messing, koper en staal. Deze worden op verschillende manieren geborsteld waardoor verschillende lichtreflecties ontstaan. Denk aan licht geborsteld, medium geborsteld, spiegelend en mat.

Daarnaast worden verschillende vernis varianten gebruikt. Deze beschermen het materiaal en geven nog wat extra glans en kleur. Zo ontstaan donkerder varianten, blauwige tinten en heldere gouden tinten. Vervolgens worden de producten afgewerkt door elementen te graveren of door relief aan te brengen. Door deze bescheiden bewerking houden de elementen van Meljac hun natuurlijke uitstraling. En hiermee passen ze in ieder interieur waar u een luxe uitstraling aan wilt geven. 

Een goed voorbeeld is de laatste afwerking: Black Stone Chelsea. Dit is een donkere bronzen kleur met een matte afwerking. De messing rand geeft een elegante finishing touch aan het strakke ontwerp dat de kwaliteit van het materiaal goed laat zien. De Black Stone Chelsea afwerking past hierdoor perfect in zowel moderne als traditionele interieurs als een integraal onderdeel van het  interieurontwerp. 

nouvelle finition black stone chelsea

Met deze nieuwe toevoeging bevat de MELJAC-kleurenkaart nu 30 afwerkingen. 

kleurenmeljac4

 kleurenmeljac3

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Meljac? Kijk op onze productpagina, of neem contact op! 

Of.. kom naar onze stand op het ETC. We hebben daar alle afwerkingen van Meljac staan, en kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden. 

 

 

 

 

FEZ Tafellamp wint een German Design Award!

 

De FEZ Tafellamp heeft in de German Design Awards een ICONIC AWARD in de categorie "Interieurinnovatie" gewonnen! 

De jury schrijft: 
De tafellamp FEZ vult elke ruimte met haar aangenaam warme lichtkleur. Op vol vermogen zorgt de tijdloze tafellamp FEZ voor een helder, krachtig licht want de krachtige COB LED produceert in elke omgeving een hoogwaardig licht met de beste kleurweergave. Traploos dimmen gebeurt via de zwarte draaiknop op de voet. Kenmerkend voor de »FEZ« is de elegante aluminium armatuurkop. Deze kan verticaal worden gekanteld en dient als koellichaam en verblindingsscherm.

We feliciteren Baltensweiler met deze terechte prijs voor deze prachtige en verrassend functionele lamp. Van gedimd sfeerlicht tot helder, niet vermoeiend of verblinded licht voor lezen of werken: de FEZ tafellamp kan het allemaal. 

Voor meer Baltensweiler, kijk op onze productpagina.

Onze keuze voor Buschfeld lichtsystemen


Door corona worden ruimtes tegenwoordig op meerdere manieren gebruikt. Kantoren worden ook ontmoetingsruimtes, huiskamers worden ook werkplekken. Multifunctionaliteit en flexibiliteit zijn daarom de thema’s van het moment in interieurarchitectuur. Gelukkig zijn de moderne verlichtingsystemen daar geschikt voor!

Lees verder