De Tunto Ballon armatuur is beschikbaar!

Tunto fans hebben er al even op gewacht, en eindelijk is het zo ver: het is september en de eerste 20 exemplaren van de Ballon worden uitgeleverd.Ter gelegenheid daarvan vertellen we er wat meer over. 

Design
De Ballon is een speels concept dat bestaat uit een aantal ronde platen rond een vertakte steel. Hierdoor heeft het geheel een organische uitstraling, maar blijft toch stijlvol en elegant. De Ballon is een statement dat de strakke lijnen in iedere ruimte doorbreekt, en zo ruimte creëert voor sfeer en ontspanning. 

Op maat 
De Ballon kan op allerlei manieren aan uw wensen worden aangepast. Zo kunt u de grootte, het aantal en de uitvoering van de verschillende panelen aan laten passen. Ze kunnen bovendien in de juiste stand worden gedraaid  De panelen zijn trouwens robuust, maar mocht er toch een probleem optreden dan kunnen ze eenvoudig worden vervangen. Ook de frames kunnen op maat worden gemaakt.  Zo is zelfs een gouden uitvoering  beschikbaar. Tegen meerprijs, dat wel!

Techniek
Een aantal exemplaren (de limited edition!) zullen worden uitgevoerd in OLED, de rest in hoge kwaliteit LED. De verwachte output is rond de 200 lm. De stroomvoorziening van de wandlampen  kan binnen of buiten de armatuur worden geplaatst. Bij hanglamp modellen kan de stroomvoorziening aan het plafond worden bevestigd. Overigens is het ook mogelijk de muurlampen aan het plafond te bevestigen. 
De wandlampen waarbij de stroomvoorziening in is gebouwd zijn niet dimbaar. De rest wel. 

Meer weten over de Ballon? We hebben een nieuwe prijslijst en catalogus. Kijkt u hier  Natuurlijk kunt u de Ballon nog steeds bestellen. De levertijd bedraagt enkele weken. 

 

Ballon red Gold oak

verlichting,, Tunto, Ballon, Design, Armatuur

Geen lichtdesigner? Een gemiste kans voor uw interieur!

endemol4 d3e8cae5Doel

Wat  een interieurarchitect wil bereiken is bekend: ruimtes die aansluiten bij de wensen en verwachtingen van de klant. Ruimtes van goede kwaliteit, waar mensen zich prettig in voelen en waarin ze optimaal functioneren. Hier komt veel bij kijken. De ruimte moet tot leven worden gebracht met inrichtingselementen; vormen kleuren en texturen, en moet daarna perfect aansluiten bij de beleving én de functionaliteit die de klant wenst.

 

Verwachtingen

imagesDe verlichting is daar een steeds belangrijker onderdeel van geworden. De verwachtingen op dit gebied zijn immers de laatste jaren sterk gestegen. Dat komt ook doordat de technische mogelijkheden zich snel uitbreiden. Van LED tot OLED tot Smart Lighting.
Was vroeger het strategisch plaatsen van een paar designlampen genoeg, tegenwoordig ontdekken steeds meer interieurontwerpers en architecten dat er meer verwacht wordt. Tegelijkertijd ontdekken ze ook de kansen die hier liggen. Door optimaal gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden kan er veel meer uit een ruimte gehaald worden. Zo kan het licht meerdere functies ondersteunen, vooral als er gebruik wordt gemaakt van Smart Lighting: het aansturen van de verlichting met smartphone of tablet. Maar om die kansen te benutten is veel extra kennis nodig.

Saus

En daar komt de lichtdesigner om de hoek kijken. Want lichtdesigners doen allang meer dan het leuk uitlichten van hoekjes. Lichtdesign is de laatste jaren uitgegroeid tot een creatief verlengstuk van zowel interieurdesign als van architectonische vormgeving.

Om te begrijpen hoe dat werkt zou je kunnen kijken naar een andere kunstvorm: de haute cuisine. Ook hier staat kwaliteit voorop,en zijn de verwachtingen hoog. Het team -de brigade- moet het waarmaken voor de klanten. Ze moeten werken met wat er is, en er het allerbeste uit halen.
In deze omgeving is de saucier (sauschef) onmisbaar. Want een goede saus maakt het gerecht echt áf. De hele beleving wordt erdoor verhoogd. Mindere aspecten worden gecompenseerd, de betere benadrukt. Alles wordt samengebracht tot één geheel. Nu is het pas een gerecht, en kan het geserveerd worden. 

saucesHier komt techniek aan te pas, kennis van producten en hun mogelijkheden, inzicht en handigheid. Maar vooral zicht op wat er nodig is. De saucier creeert op basis daarvan een saus die werkt. Kennis is de basis: creativiteit maakt er een kunststukje van.

Lichtdesign

Een lichtdesigner is precies zoiets. Hij/zij maakt maakt de ruimte 'af', door er een perfecte 'lichtsaus' overheen te gieten. Een goede lichtdesigner werkt vanuit de architectuur en sluit aan bij de vorm van de ruimte. Hij/zij creëert lagen verlichting die de ruimtes bruikbaar en sfeervol maken en samenbrengen tot één geheel. Gebruikersproblemen worden opgelost,.de beste features uitgelicht. 
Op deze manier kan met verlichting veel worden bereikt. Goede verlichting kan de gezondheid van de gebruikers verbeteren, de productiviteit verhogen, de veiligheid vergroten,.de verkoop stimuleren...
Nu pas is het een echt compleet en fuctioneel kantoor, restaurant, woonhuis of zorgcentrum.

En daar komt natuurlijk veel kennis bij kijken. Kennis van electrotechniek en van armaturen. Van architectuur en interieurdesign. Van mensen en van licht.
Maar uiteindelijk komt het aan op inzicht, intuitie en creatief talent. Want lichtdesign is een kunstvorm. Het is de creativiteit van de designer die er iets unieks van maakt.  En dat (net als bij de saucier!) binnen het team, dienstbaar aan het gezamenlijke resultaat. 

De lichtdesigner van Unift is Colien Snaak.
Zij is geregistreerd interieurarchitect,
studeerde architectonische vormgeving (Rietveld Academie)

en heeft vele jaren ervaring als lichtdesigner.
Kennis maken?
Neem contact op!

Lichtdesign, Lichtarchitectuur, LIchtdvies

Hygge

648c5446a8330fb86c231d0db1cac1f7

Het deense 'hygge' is een begrip aan het worden in de design wereld. Hoewel dit woord vaak vertaald wordt met 'gezelligheid' is dat niet wat het betekent. Het komt dichterbij ons woord 'koestering'. De Engelsen vertalen het wel met 'soothing the senses'.

Hygge gaat over het gebruiken van je zintuigen om te genieten van je omgeving, en dan speciaal van de mooie kleine dagelijkse dingen. Zo wordt het dagelijks leven iets waarin je je in thuis voelt, in plaats van iets waar je aan wilt ontsnappen.

Dat maakt Hygge zo belangrijk in het deense design. Vanuit deze visie verdient ieder item in je dagelijkse omgeving de aandacht van een designer. Deens design beperkt zich daarom niet tot meubilair en gebruiksvoorwerpen, maar besteed ook aandacht aan deurgrepen en wandcontactdozen. Doordat alles samenkomt in één geheel ontstaat de sfeer van ontspannen genieten waar het om gaat. 

Lees verder.. 

Het geheim:zo combineert u creativiteit met kwaliteit in design

003

Wie wel eens in een kwaliteitstraject heeft gezeten bij een organisatie weet het. Een kwaliteitstraject maakt de werkwijze inzichtelijk, de productie consistent en de resultaten betrouwbaar. Maar als je als organisatie niet oppast knijpt het ook het leven uit de dagelijkse gang van zaken. De gaten worden gedicht, spontaniteit verdwijnt en het persoonlijke element wordt iets voor het privé leven. En daarmee verdwijnt de creativiteit die aan de kwaliteit ten grondslag lag. 

Hoe combineer je creativiteit, die voortkomt uit plezier, vrijheid, betrokkenheid en persoonlijk inzicht, met kwaliteit, die voortkomt uit strakke afspraken, standaarden en controles? Dat is een vraagstuk waarvan wij denken dat de zwitserse lampenfabrikant Baltensweiler het heeft opgelost. 

De basis is onafhankelijkheid. Baltensweiler is een kleine onafhankelijke producent. Het is ook een familiebedrijf. 60 Jaar geleden gesticht door Rico en Rosmarie Baltensweiler wordt het nu beheerd door hun kinderen en kleinkinderen. In die 60 jaar heeft het bedrijf een eigen stijl en aanpak ontwikkeld.

Vervolgens is er de ambachtelijke traditie. Baltensweiler staat in Luzern, op de plek waar tradtioneel een hoge kwaliteit staal werd geproduceerd. De Baltensweiler lampen worden nu vanuit die traditie, met hetzelfde staal, ambachtelijk geproduceerd: handmatig, kleinschalig, stuk voor stuk en met veel aandacht. En tenslotte is er de zwitserse precisie: aandacht voor detail die niet wordt opgelegd, maar deel uitmaakt van de traditie. 

Binnen Baltensweiler werken de vakmensen en de creatieve mensen dagelijks samen om de ontwerpen te realiseren. Samen controleren zij iedere stap van het productie traject met zwitserse precisie, zodat het uiteindelijke product perfect is: mooi, functioneel, origineel en opvallend om de juiste redenen. Een lamp van Baltensweiler is van hoge kwaliteit, een bron van dagelijks plezier en.. een statement. Je ziet ze niet snel over het hoofd! 

Meer weten? 

Baltensweiler logo 600x200

Design, Lichtdesign, Baltensweiler, Armuur, Zwitsers

Meljac: de puntjes op de i van uw interieur

Er zijn van die dingen waar niet veel mensen aandacht aan besteden. Kleine dingen die niet opvallen. Maar die je toch dagelijks ziet of gebruikt. En die juist daardoor toch gaan tellen. Juist met aandacht voor die details onderscheidt de professional zich. Doordat ook die details zijn opgenomen in het geheel voelt de ruimte rustig, prettig. Er is niets dat stoort. Alles werkt mee.

Dat is voor ons een belangrijk uitgangspunt; alles moet kloppen. En daarom leveren wij niet alleen de grote oplossingen (lampen, smartlighting software) maar ook kleine.

Daarvoor leveren we bijvoorbeeld producten van Meljac. Schakelmateriaal zoals u dat nog nooit hebt gezien. Een stukje design dat u of uw klant dag in dag uit zullen zien en gebruiken, en dat telkens weer een momentje van plezier op zal leveren. Origineel ontwerp, ambachtelijk gerealiseerd. 

Mogen we u nog wat voorbeelden laten zien? Klik hier:

Design, Meljac, Ambachtelijk, Schakelmateriaal

  • 1
  • 2