Red Dot Design Award voor Solaris schakelaars van Meljac

MELJAC, leider in high-end schakelmateriaal, is winnaar van een Red Dot Award, categorie Product Design, vanwege zijn Solaris-collectie.

Deze collectie is gemaakt in samenwerking met de Australische ontwerper Marc NEWSON. Marc NEWSON, CBE (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire), wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke ontwerpers van zijn generatie. Hij studeerde in 1986 af aan de Universiteit van Sydney, en ensceneerde op 23-jarige leeftijd zijn eerste solotentoonstelling: de emblematische "Lockheed Lounge". Hij werkte daarna voor merken als Louis Vuitton, Montblanc, Hermès, Nike, Dom Pérignon en Jaeger-LeCoultre. 

De Solaris collectie is uitgevoerd in massief messing. Het combineert een gewaagde esthetiek met een aangename en zachte aanraking. Opvallend zijn de vernieuwde gebogen randen, een nieuwe slanke, afgeplatte schakelaar en een verzonken concave drukknop. Het contrast tussen de geborstelde messing afwerking van de plaat en de glanzend zwarte basis van de schakelaar accentueert de elegante lijnen van het ontwerp. 

GrosPlanBD      reddotsolaris

Vanaf 21 juni wordt de Solaris-collectie gepresenteerd tijdens Red Dot Design Week. Hij wordt dan op de Red Dot-website geplaatst en hij zal ook te zien zijn in de tentoonstelling 'Design on Stage' in het Red Dot Design Museum (Essen, Duitsland).

De winnaars van de Red Dot Award Product Design 2021 waren bijzonder indrukwekkend dit jaar. Het ontwerp van hun producten is uitstekend, zowel esthetisch als functioneel. Het is niet eenvoudig om met dergelijke concurrentie op te vallen en onze jury te overtuigen. Daarom wil ik de winnaars van harte feliciteren met hun succes.

Professor Peter Zec, oprichter en CEO van Red Dot

 Meer weten over Meljac? Kijk op onze productpagina.

Contact
  • Gildenstraat 14
    3861 RG Nijkerk NL
    T 033 247 03 41
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.