Een lichtproject bij het bedrijf dat onze wereld kleur geeft.

Penn Color International produceert pigmenten die onder andere gebruikt worden in verpakkingen, bouw & constructiematerialen, synthetische vezels, speelgoed, huishoudelijke artikelen en elektronica.

Het interieur van hun vestiging in Venray moest een professionele rustige stijlvolle uitstraling krijgen met een centrale rol voor de kleuren die het bedrijf produceert. Dit ontwerp werd gerealiseerd door Hubbers interieurmakers. 

Colien Snaak verzorgde het lichtontwerp. 

 

 

Restaurant: kleurtemperatuur en sfeer

De achterkant van deze ruimte toont het logo en de verschillende pigmenten die dit bedrijf produceert. De verlichting is helder zodat het contrast met de achterwand wordt versterkt en de aandacht naar de nis wordt getrokken. Er is gekozen voor lampen met een hoge CRI zodat de kleuren optimaal worden weergegeven. 
De lampen boven de bar geven warmer licht. Alle lampen in de ruimte zijn tuneable white en smart zodat de verlichting kan worden aangepast aan het tijdstip of de functie van de ruimte op dat moment. 

Vergaderruimte: spelen met proporties

Deze vergaderruimte is voorzien van een slimme oplossing: de tafel is aan de kant van het scherm breder dan aan de andere kant. Hij loopt dus taps toe. Dit zorgt ervoor dat alle deelnemers het scherm kunnen zien zonder voorover te hoeven buigen. 
De maatwerk verlichting van Tunto is daarop aangepast: de lengte van de lampen volgt de breedte van de tafel. De lampen zijn samengesteld volgens het modulaire concept van Tunto. Door in de rest van het gebouw dezelfde lamp in andere samenstellingen te gebruiken ontstaat continuiteit in afwisseling. 

Hal: spelen met contrast

Het logo op de muur trekt direct de aandacht. Het wordt helder en in hoge CRI uitgelicht door verborgen spots in het plafond ervoor. De gang erachter, met donkerder behang, wordt warmer verlicht, ook met verborgen spots. Door de hoge helderheid zijn ook hier de nuances ( in dit geval van de wandbekleding) te zien. 

Heeft u een interieurproject, en denkt u na over een lichtplan? Neem vooral contact op voor een vrijblijvend gesprek. 

Contact
  • Gildenstraat 14
    3861 RG Nijkerk NL
    T 033 247 03 41
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.