Natuur als nieuwe vorm van luxe

In deze corona crisis zijn we meer op onszelf en ons huis aangewezen. Logisch dat veel mensen opnieuw naar hun leefomgeving aan het kijken zijn. Hoe kun je die  zo inrichten dat je je er goed voelt: ontspannen maar ook gestimuleerd?. Als vanzelf kijken we dan naar buiten, naar de natuur. Natuurlijk rustig en harmonieus is het streven.  Natuurlijke materialen en eenvoudig maar treffend design. Natuurlijke kleuren, texturen en vormen zijn echter alleen de basis. Steeds vaker maken ook geluiden en geuren deel uit van het ontwerp. De bedoeling is dat alles samen komt in een complete ervaring van harmonie.

Daarbinnen nemen sommige designers de volgende stap: hun ontwerpen zijn vanuit zichzelf in harmonie zijn met mens en natuur, en brengen die harmonie mee naar de leefomgeving. De Dutch Design week (die dit jaar digitaal werd gehouden, zie ddw.nl ) heeft er dit jaar een virtuele tour over. Een van de inspirerende designers waarmee je daar kunt kennismaken is Floris Schoonderbeek. Eén van zijn nieuwste ontwerpen is de de botanictub. 

botanictub studio floris schoonderbeek recalculating route kazerne2


Het idee achter de botanictub is simpel en het ontwerp is eenvoudig. Het is een kleine kas, waarin bloemen, planten en kruiden kunnen worden gekweekt. Er zijn ook zitplaatsen. De kas vormt een warme veilige omgeving voor zowel mens als plant. Er onstaat een band met deze omgeving omdat je planten zelf kunt planten en verzorgen. De kleuren en geuren van de bloemen en planten maken van het verblijf in de kas een unieke wellness ervaring. 

De kas wordt duurzaam geproduceerd en is een circulair systeem: zo wordt het plantenafval verwerkt tot kleine droge blokjes (waarbij vocht wordt teruggewonnen) die vervolgens als brandstof dienen om de kas te verwarmen. 

Wie een botanictub heeft heeft een unieke plek om zich terug te trekken, tot rust te komen, te genieten van natuur, en op te laden. Floris ziet dit als een nieuwe vorm van wellness en luxe. Door op deze nieuwe manier naar luxe te kijken onstaat ruimte waarin mens en natuur elkaar kunnen versterken in plaats van met elkaar te concurreren. 

Als Unifit  laten we ons hier graag door inspireren. Wij verzorgen al heel lang voor een sfeer van rust en luxe voor onze klanten. We dragen graag bij aan een omgeving die het leven mooier en rijker maakt. Onze specialiteit daarbinnen is licht. Lichtplannen voor ruimtes die sfeer en meerdere functies moeiteloos combineren. Smartlighting oplossingen met daglichtritmes. Unieke designlampen, duurzaam en met aandacht geproduceerd, geinspireerd door de natuur. 

Kunnen wij als Unifit misschien iets voor u betekenen? Heeft u vragen of wilt u kennis maken? Kijk eens op unifit.nl  en neem contact op!

Contact
  • Gildenstraat 14
    3861 RG Nijkerk NL
    T 033 247 03 41
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.