TECLA huis: uniek hightech design ontmoet het oorspronkelijke materiaal

Er worden steeds meer nieuwe eisen aan architectuur gesteld: het moet uniek zijn, functioneel. betaalbaar, milieuvriendelijk in bouw en gebruik, energiezuinig, en mooi. Gelukkig zijn er steeds meer technieken beschikbaar om hieraan te voldoen. Eén van de meer recente is 3D printing: het construeren van objecten door ze op te spuiten in kleine laagjes. 

3D printing kent echter ook zijn uitdagingen: zo wordt er vaak gewerkt met niet milieuvriendelijke en dure kunsstoffen en oplosmidddelen en zijn de printers te klein voor grotere constructies als gebouwen. Deze problemen worden nu opgelost. Een van de organisaties die zich daarmee bezig houdt is WASP (World’s Advanced Saving Project). De vorm en opzet van het printproces zijn afgekeken van de bouwsels van de papierwesp, vandaar de naam.

WASP heeft samen met Mario Cucinella Architects een uniek huis geprint dat aan alle moderne eisen voldoet. De naam van dit ontwerp is TECLA.

3dprint

Het bouwmateriaal van TECLA is een mengsel van aarde, rijstvliesjes en een klein beetje bindmiddel. Het ontwerp is volledig organisch en afgekeken van traditionele lemen hutten. Daardoor laat hij daglicht toe, terwijl hij ook koel blijft. De aarde heeft een warme uitstraling die een gevoel van geborgenheid geeft. De structuur van de muren, een resultaat van het printproces maakt de constructie aaibaar. 
Het design is revolutionair omdat het de snelle constructie van goede huizen tegen lage kosten mogelijk maakt, zonder extra milieuschade. Wie weet waar dit toe gaat leiden?

TECLA 3D printed home mario cucinella WASP 04


Bij Unifit laten we ons graag inspireren door dit soort ontwerpen. We genieten van de eenvoudige pure schoonheid van oorspronkelijk materiaal. Van design dat tegelijkertijd eenvoudig en geniaal is. Van respect voor de natuur en de aarde. Van nieuwe mogelijkheden voor deze tijd ontstaan uit oorspronkelijk ambacht.
Kijk maar naar onze armaturen!

Meer weten over de TECLA? Kijk bij designboom

TECLA 3D printed home mario cucinella WASP 06

Contact
  • Gildenstraat 14
    3861 RG Nijkerk NL
    T 033 247 03 41
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.