Ingo Maurer, lampen als kunstvorm

Ingo Maurer was een unieke lichtdesigner die humor creativiteit en elegantie combineerde met ambachtelijkheid en kwaliteit. Dat leverde lampen op die zorgen voor een glimlach. Om die reden was en is hij een bron van inspiratie voor Unifit. We tonen op deze pagina een paar van zijn meest unieke lampen.

Luccelino

Hieronder zie je de Lucellino. Dit is een extravagante en unieke lamp met vleugels van ganzenveren. De Lucellino roept het voorjaar op, vogels, vrijheid, het luchtruim. Inspiratie voor een tijd dat we dat zelf even niet kunnen doen!

Flames is all I see

De kroonluchter "Flames is all I see" is gemaakt in samenwerking met Buschfeld Design. HIj is gemaakt door  ‘Flying Flames’  te monteren op Buschfeld lightrails. Flying Flames zijn verbazingwekkende Led kaarsen, eerder ontworpen door Moritz Waldemeyer voor Ingo Maurer. Als moderne kroonluchters vormen ze een buitengewone lichtinstallatie, die tijdens IMM Cologne werd ontworpen voor de entreehal van de Design Post. 

flamesisallisee

Porca Miseria

Porca Miseria, armzalig varken, is een italiaanse krachtterm. De emotie erachter wordt weergegeven door een 'uit elkaar spattend' servies. Deze lamp wordt gemaakt door een echt servies kapot te gooien, waarna de resten zorgvuldig worden geassembleerd tot een nieuwe ervaring. Daarbij wordt rekening gehouden met de uitstraling van de lamp, maar ook met het gecreeerde licht effect!

 

 Walking in the rain

Walking in the rain is een lamp als een vriendeijke persoon, met de suggestie van voetjes en een hoofd. De figuur doet Japans aan; de lamp is dan ook geinspireerd op japanse regenkleding van stro. De lamp is veilig omdat hij is gemaakt van speciaal gemaakt papier. Daarnaast hebben de LED lampen een eigen koel element bij zich. 

walking in the rain vk 70c38c26

 

Zettl'z

Wie bij Louk Blok en Colien Snaak binnenloopt ziet het direct: boven de eettafel hangt een Zettel'z. Het is een grappig gezicht dat verwondering oproept. Het gecreerde lichteffect is prachtig. Ook hier heeft Ingo Maurer elegantie, humor en creativiteit gecombineerd tot iets unieks. 

De Zettel'z is een van Ingo Maurers bekendste lampen. Hij bestaat uit een 'prikbol' met vele beschreven 'papiertjes'. Een deel van de papiertjes wordt onbeschreven aangeleverd om de eigenaar meer bij het object te betrekken. 

zettlz

 

 

Contact
  • Gildenstraat 14
    3861 RG Nijkerk NL
    T 033 247 03 41
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.