De afgelopen periode konden veel fraaie plaatsen niet bezocht worden. Buschfeld reageerde daarop door een aantal favoriete plekken online te zetten. Op deze plekken dragen Buschfeld rails bij aan de verlichting. Twee voorbeelden laten zien hoe veelzijdig deze oplossing is: niet alleen verstoren ze de architectuur niet, ze dragen er zelfs aan bij. 

Barok: der Neue Rezidenz Bamberg

Der Neue Rezidenz was de woning van de prins-bisschop van Bamberg. Nu herbergt het gebouw bijzondere meubels, schilderijen en beeldhouwwerken. 

De stijl is barok: de ruimtes zijn dus overdadig gedecoreerd. De verlichting is verzorgd door het Staatlichen Bauamt, met de moderne lichtsystemen van Buschfeld. Hier is goed te zien hoe een antieke stijl en moderne lichtsystemen kunnen samengaan.

 

De groene salon is een stijlvolle ovalen ruimte waarin uitbundige schilderijen met barokke lijsten worden geëxposeerd.

De ovalen vorm van de ruimte wordt benadrukt door de decoratie van de muren en het plafond. De cirkelvormige zilverkleurige Buschfeld lichtrail speelt daar op in. 

Deze ring is voorzien van spots.  Deze worden gebruikt om de schilderijen aan te lichten. De rails zijn voorzien van Casambi Smart LIghting chips. Daardoor kunnen deze spots afzonderlijk worden bediend door middel van een smartphone.
Ieder schilderij kan dus heel precies worden verlicht. 

De lichtstructuur sluit logisch aan bij de ruimte. Dat is des te opvallender omdat duidelijk te zien is dat het een modern item is in een barokke omgeving.

Modern: Les Halles Parijs

In 2010 werd na een in 2007 uitgeschreven architectuurwedstrijd begonnen aan de herinrichting en uitbreiding van het Forum des Halles.

In april 2016 opende op de plek van deze voormalige markt een nieuw, architecturaal gebouw van vijf verdiepingen hoog met een winkelcentrum, een conservatorium, bibliotheek en een hip-hop-centrum.

Hiervoor werd OLED verlichting gebruikt van het Franse merk Blackbody®. OLED-verlichting gebruikt sheets van organisch materiaal van minder dan twee millimeter dik om licht te creeren. Dit materiaal is duurzaam, soepel, licht en het wordt niet warm. Blackbody® beeldhouwt hiermee met puur licht!

In Les Halles gebruikte Blackbody  de 48V Sense System tracks van Buschfeld als basis voor hun OLED's. 

Door de grote hoeveelheid beschikbare vormen ( recht en gebogen) van het modulaire railsysteem pasten ze in naadloos in het architectonisch ontwerp.

De OLED's konden eenvoudig op de rails worden bevestigd. Door de ingebouwde smart lighting is de verlichting moeiteloos te bedienen. 

Projectpartner: Blackbody,
Oled Design: Thierry Gaugin

Wilt u meer weten over Buschfeld lichtrails? Kijkt u hier:

Contact
  • Gildenstraat 14
    3861 RG Nijkerk NL
    T 033 247 03 41
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.