Baltensweiler: creativiteit én kwaliteit in design

Wie wel eens in een kwaliteitstraject heeft gezeten bij een organisatie weet het. Een kwaliteitstraject maakt de werkwijze inzichtelijk, de productie consistent en de resultaten betrouwbaar. Maar als je als organisatie niet oppast knijpt het ook het leven uit de dagelijkse gang van zaken. De gaten worden gedicht, spontaniteit verdwijnt en het persoonlijke element wordt iets voor het privé leven. En daarmee verdwijnt de creativiteit die aan de kwaliteit ten grondslag lag. 

Hoe combineer je creativiteit, die voortkomt uit plezier, vrijheid, betrokkenheid en persoonlijk inzicht, met kwaliteit, die voortkomt uit strakke afspraken, standaarden en controles? Dat is een vraagstuk waarvan wij denken dat de zwitserse lampenfabrikant Baltensweiler het heeft opgelost. 

De basis is onafhankelijkheid. Baltensweiler is een kleine onafhankelijke producent. Het is ook een familiebedrijf. 60 Jaar geleden gesticht door Rico en Rosmarie Baltensweiler wordt het nu beheerd door hun kinderen en kleinkinderen. In die 60 jaar heeft het bedrijf een eigen stijl en aanpak ontwikkeld.

Vervolgens is er de ambachtelijke traditie. Baltensweiler staat in Luzern, op de plek waar tradtioneel een hoge kwaliteit staal werd geproduceerd. De Baltensweiler lampen worden nu vanuit die traditie, met hetzelfde staal, ambachtelijk geproduceerd: handmatig, kleinschalig, stuk voor stuk en met veel aandacht. En tenslotte is er de zwitserse precisie: aandacht voor detail die niet wordt opgelegd, maar deel uitmaakt van de traditie. 

Binnen Baltensweiler werken de vakmensen en de creatieve mensen dagelijks samen om de ontwerpen te realiseren. Samen controleren zij iedere stap van het productie traject met zwitserse precisie, zodat het uiteindelijke product perfect is: mooi, functioneel, origineel en opvallend om de juiste redenen. Een lamp van Baltensweiler is van hoge kwaliteit, een bron van dagelijks plezier en.. een statement. Je ziet ze niet snel over het hoofd! 

Meer weten? 

Contact
  • Gildenstraat 14
    3861 RG Nijkerk NL
    T 033 247 03 41
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.