Dutch design week - online inspiratie die vragen stelt

thingsthatmatter

De Dutch Design week begint online op stoom te komen. De organisatie en de betrokken designers delen hun werk, gedachtes en inspiraties op weg naar het evenement zelf, dat in het najaar zal plaatsvinden. 

Onderdeel daarvan is een instagram live Q&A, iedere vrijdag om 16:00, op https://www.instagram.com/dutchdesignweek/. De video's daarvan staan op de instagram feed. 

Vorige week ging de presentatie over het thema "Its in our nature." De zoektocht naar duurzaamheid gaat ook over hoe we omgaan met producten. Hoe verhouden we ons als designers tot de natuur? Hoe kunnen we haar meer respect betonen en beter beschermen?
Kijk op https://www.instagram.com/tv/CQQ9a8_J6Fa/

Vandaag (vrijdag 24 juni) gaat deze presentatie over het subthema "Things that Matter". In 'Things that matter' staat de relatie tussen individu en product centraal . Wat is eigenlijk echt belangrijk? Wat zijn je waarden als designer? Moet het minder? Of kan het anders? Hoe kunnen we die relatie opnieuw vormgeven en duurzamer maken?

We zijn bij unifit heel blij met dit thema omdat het ons na aan het hart ligt. Niet voor niets hebben we designlampen uitgekozen van leveranciers (Tunto, Meljac, Anour, Baltensweiler) die ambachtelijk en zorgvuldig produceren, met zorg voor mens en milieu. Hun producten zijn tijdloos en van hoge kwaliteit: ze gaan dus lang mee. En in hun workshops blijven de vaardigheden behouden die we hiervoor nodig hebben. 

Daarom houden we u graag op de hoogte van wat er dit jaar in de design week gebeurt. De introductie video voor dit subthema staat hier. Kijk voor de Q&A vanmiddag om 4 uur op https://www.instagram.com/dutchdesignweek/ op IGTV!

Contact
  • Gildenstraat 14
    3861 RG Nijkerk NL
    T 033 247 03 41
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.